Studentská anketa "Lektor roku 2021" má svého vítěze

13. 3. 2024
Štítky

Jako každým rokem, jsme i letos uspořádali populární hlasování mezi studenty anglické a české sekce LIGS University o nejoblíbenějšího lektora roku. A konečně máme výsledky!  

Čeští a Slovenští studenti si téměř jednomyslně zvolili jako vítězku lektorku pro oblast globálního marketingu, marketingové komunikace a managementu, Ing. Kamilu Tišlerovou. S paní Tišlerovou jsme v návaznosti na její prvenství v této studentské anketě natočili rozhovor. Co jí, jako lektorku, motivuje dělat mnohem víc, než musí? Co si nejvíce užívá na kontaktu se studenty a jak nahlíží na sebevzdělávání? 

Shlédněte rozhovor s Ing. Kamilou Tišlerovou.

 

Prvenství za anglickou sekci LIGS University získal, Dr. Grigory Sergeenko, lektor pro finanční, krizový a projektový management. Dr. Sergeenko jsem se zeptali na vývoj jeho pedagogické kariéry a na to, proč se vydal na cestu vzdělávání. 

 

SergeenkoGratulujeme k vítězství v anketě “Lektor roku 2021!” Titul je opravdu zasloužený. Můžete se podělit o své tipy a triky pro výuku s našimi čtenáři? Proč si myslíte, že jste anketu vyhrál?

Moc děkuji. Získat takové ocenění je pro mě velká čest. Je to pro mě forma sebereflexe a zpětné vazby právě proto, že pochází přímo od studentů. Když jsem dělal doktorát, mojí největší inspirací byl můj vedoucí disertační práce, Dr. Valeri Doliatovsky. Je to akademik se skvělým jménem, ​​který kromě USA a Francie přednáší po celém světě.

Trik je jednoduchý: dáváte jim svobodu v tvorbě, mentorujete studenty, ale nikdy je neřídíte. Snažím se svým studentům pomoci růst, soustředím se na výsledný dojem.

Můžete se s námi podělit o to, co máte na LIGS nejraději?

Byl jsem s LIGS téměř od samého začátku. LIGS pro mě není jen univerzita s velkým potenciálem, ale je průkopníkem špičkového online vzdělávání.

Proč je podle vás vzdělání tak důležité?

Lidský život je o poznání. Od narození se neustále učíme. Vzdělání nám dává obrovskou schopnost být kreativnější a získávat nové zkušenosti. 

Můžete nám říci více o své pedagogické kariéře?

Svou učitelskou kariéru jsem zahájil jako lektor na Novocherkasské polytechnické univerzitě (Rusko) v oddělení aplikované matematiky (moje Alma-Mater). V roce 1999 jsem získal doktorát (v Moskvě jsem byl oceněn jako nejlepší doktorand. v oboru), poté jsem se přestěhoval do Prahy (Česká republika), abych se připojil k Ph.D. program v CERGE-EI. Pracoval jsem v různých zajišťovacích fondech a finančních institucích v Evropě. Založil jsem vlastní společnost zabývající se fintech nástroji, paralelně jsem pracoval na úrovni C (v Rusku, Spojených arabských emirátech a ve Švýcarsku) jako vedoucí malé skupiny a velké společnosti s 1000 lidmi. 

Učení je moje vášeň a věřím, že je to jedna z nejdůležitějších činností v mém životě. Proto jsem se před více než osmi lety připojil k LIGS University. Nacházím zde hodně paralelismu mezi manažerskými a pedagogickými zkušenostmi.

Jak byste přesvědčil lidi, aby začali studovat LIGS University?

To je jednoduché. LIGS je špičková online univerzita s americkou akreditací. Pokud se rozhodnete ke studiu na LIGS University, získáte tak kvalitní vzdělání, plně online a dostupnou odkudkoliv na světě. 

 

Za LIGS University jsme rádi, že máme v pedagogickém sboru tolik talentovaných lektorů a profesorů. Ještě jednou gratulujeme oběma lektorům k jejich prvenství a přejeme jim mnoho úspěchů v jejich další pedagogické kariéře.