Ozvěny Digital Data-Driven Economy online konference

10. 4. 2024
Štítky

Online konference Digital Data-Driven Economy, která proběhla koncem června, zanechala nejenom v nás, ale také mezi našimi studenty i ostatními účastníky silné dojmy. Přestože po celou dobu vládla neskutečně přátelská atmosféra, podařilo se nám udržet profesionální úroveň velkoformátové konference. Pojďme se ještě jednou na celý event podívat a vypíchnout, co se letos povedlo.

Hlavním tématem pro letošní ročník byla digitalizace a data science, a to jak se prolínají do oborů, jako je ekonomika, byznys s technologiemi, bankovnictví a marketingu. Konference se zúčastnilo celkem 11 řečníků ze 6 zemí. Díky příjemné atmosféře, která vládla po celou dobu Digital Data-Driven Economy konference se rozvinulo nesčetné množství zajímavých debat do kterých se aktivně zapojili jak studenti LIGS University, tak studenti naší partnerské vzdělávací instituce Edu Effective

Digital Data-Driven Economy online konference

Konference se zúčastnilo 30 posluchačů z 16 zemí z celého světa. Na naší akademické půdě jsme přivítali opravdové odborníky na oblast data science a digitální ekonomiky. Zazněly tak přednášky od Dr. S Sureshe Kumara nebo studenty doktorského programu DBA na Edu Effective, Joy Weigand. 

Prezident a founder LIGS University, Dr. Pavel Makovský o konferenci řekl: 

Vážení čtenáři, rád bych se s vámi podělil o zážitek, který mě naplňuje hrdostí na LIGS University a celý její tým. Konference Digital Data-Driven Economy proběhla na konci června ve dnech 28. - 29.6.2021 a byla již třetí vědeckou konferencí, kterou jsme pod hlavičkou LIGS University uspořádali. Bylo mi velkou ctí potkat vás všechny v online prostoru, který jsme pro vás vytvořili. Tým LIGS University strávil mnoho měsíců přípravou této akce nejen pro naše studenty, ale také pro všechny, kteří se chtěli zapojit do panelové diskuse v oblastech digitalizace v byznysu, datové analytiky a novinek z digitalizace v ekonomice. Jsem hrdý na svůj tým, protože se mu podařilo vytvořit platformu pro sdílení znalostí a zkušeností s profesionály z celého světa.

Děkuji všem za účast a za zpětnou vazbu, děkuji také celému týmu LIGS University, který se podílel na přípravách celé akce a rád bych také poděkoval naší conference committee. V neposlední řadě si dovolím vám slíbit, že naše univerzita bude do budoucna v konferenčních aktivitách pokračovat."

Účastníci hodnotí třetí ročník akademické konference LIGS University, jako jeden z nejlepších online eventů poslední doby. Po organizační a uživatelské stránce není co vytknout. Konference měla skvělé moderátory. kteří byli znalí danou problematikou a vždy se trefně a výstižně vyjadřovali k věci. A co konkrétně o konferenci říkají?

Digital Data-Driven Economy konference byla podložená propracovanými výzkumnými studiemi a neodmyslitelnou diskusí speakerů a účastníků. Děkuji za vaši práci a těším se na příští konferenci z dílny LIGS University.

- Dr. Jason Lee Carter 

Gratuluji celému týmu LIGS University k úspěšnému završení konference. Jsem vděčný, že jsem měl možnost vystupovat jako jeden z řečníků. Mnoho jsem se naučil jsem ohromen organizací celé akce.

- Deepak Kumar Dash, MBA, PMP, Co-Founder, Crisprsys Technologies Pvt. Ltd.

Z konference si odnáším skvělý zážitek, děkuji za vaši práci, celý event jsem si užil a dozvěděl jsem se nejnovější trendy z oblasti digitalizace a byznysu. Budu se opět těšit příště.

- Tamburo Michael Renzi, PhD Student at LIGS University

Gratuluji k úspěšné a skvěle zorganizované konferenci.

- Joy Weigand

V současné době připravujeme také vydání nejen elektronické, ale i tištěné verze sborníku příspěvků z konference, který bude již brzy dostupný ke koupi. Pokud vás tedy téma konference, či témata jednotlivých příspěvků zaujala, věříme, že si sborník najde své místo ve vaší knihovně. Sledujte náš blog pro bližší informace. 

Věříme, že konference Digital Data-Driven Economy rozhodně nebyla poslední a budeme podobné eventy pořádat i v budoucnosti.