LIGS University slaví jubileum

10. 4. 2024
Štítky

LIGS University slaví 15 let a nás to neskutečně těší. Jak se z malé online univerzity, stala celosvětově uznávaná vzdělávací instituce s prestižním sídlem na Hawaii v Americe? Cesta byla dlouhá a zpočátku možná i trnitá. Nakonec se však z velkého snu, který vznikl v srdci Evropy - Praze, stala skutečnost.     

 

LIGS je institucí za kterou stojí tým lidí se srdcem na pravém místě. Díky své píli a skutečnému pracovnímu nasazení pomáhají lidem z celého světa, aby dosáhli svého vysněného cíle. A to ať už v pracovním nebo v osobním životě. Posouvají je na jejich životní cestě o krok dál. 

JAK ŠEL ČAS S LIGS UNIVERSITY

Původní myšlenka založení LIGS University se zrodila v roce 2004 a samotná instituce pak vznikla v roce 2006. Za jejím zrodem stojí Pavel Makovský - současný prezident LIGS University. 

Cílem bylo vytvoření vzdělávací platformy, která bude fungovat online, bez nutnosti někam docházet nebo dojíždět. A proč? Šetříme tak čas našim zaneprázdněným studentům, kteří si doplňují profesní kvalifikaci v době, kdy chodí do práce nebo podnikají a jsou tedy plně vytíženi. 

“Chtěli jsme vytvořit vzdělávací prostředí, kde se budeme zaměřovat na kvalitní, využitelné programy, které naši studenti využijí v praxi.” - Pavel Makovský

Z prvotních výzkumů vyšlo najevo, že se lidé chtějí vzdělávat při práci. Nemají však dostatek času pro běžné dálkové či prezenční studium. Rozhodli jsme stát absolutními průkopníky online vzdělávání. Podívali jsme se na tento problém z jiného úhlu. Na trh jsme přišli s naprosto revolučním způsobem distančního vzdělávání vytvořeného na míru pro pracující studenty. Studijní systém, který vznikl na základě potřeb těchto studentů, je skutečně intuitivní a jednoznačně nejlepší na trhu s online vzděláváním. Genialita spočívá v tom, že mají studenti vše na jednom místě. Snadno se tu spojí se svým studijním poradcem, probíhá zde veškerá komunikace s lektory, vedoucími disertačních prací a se školiteli závěrečných zkoušek. Veškerý servis zajišťuje tým LIGS University a studentům zbývá pouze jediné - věnovat se studiu na plno, podle vlastních časových možností a neustále na sobě pracovat a zlepšovat se. To vše se dá zvládnout při práci na plný úvazek nebo při startu vlastního byznysu. 

LIGS

 

Leadership - Jsme špičkou na trhu.

Innovation - Máme inovativní přístup a neustále se zlepšujeme a pracujeme na sobě.

Growth - Podporujeme osobní růst našich studentů.

Success - Pomáháme našim studentům dosáhnout jejích vytyčených cílů.

NAŠE SPECIALIZACE

Jedním z prvních programů, který mohli naši studenti vystudovat, bylo MBA. V následujících letech se pak přidávaly další specializace a programy jako BBA, MSc, MPA, DBA a PhD. V roce 2016 jich bylo celkem 6. Časem jsme se však navrátili k jádru a ustálili nabídku programů na šťastném čísle 4 - MBAMScPhD a DBA

V současné době si mohou zájemci o studium vybírat z několika specializací zaměřených na: HR management, Marketing, Projektový management, Reality či Finanční management. 

Samotné programy jsme samozřejmě pečlivě testovali. Sbírali jsme velmi cennou zpětnou vazbu, abychom mohli naše služby zlepšovat. Dnešní podoba LIGS University vznikla spojením Evropské LIGS University (z roku 2006) s americkou LIGS University (z roku 2011). 

Propojením těchto dvou institucí jsme se stali skutečně mezinárodní univerzitou reprezentující to nejlepší z amerického a evropského vzdělávacího systému. Stala se z nás vzdělávací organizace, která je vyhledávaná zájemci o studium z celého světa. Studenti se vzdělávají online, inovativním a kvalitním způsobem pod vedením největších kapacit ve svém oboru. 

NA LIGS UČÍ PROFESIONÁLOVÉ Z CELÉHO SVĚTA

S hrdostí se hlásíme k tomu, že se v našem mezinárodním týmu lektorů aktuálně nachází 103 odborníků. Naše studenty učí profesionálové z 35 zemí světa. Lektoři svým studentům předávají své zkušenosti z praxe a učí je převést je do pracovní i osobní sféry. U oborů Ph.D. a DBA doplňují náš tým akademičtí pracovníci, kteří pomáhají studentům zvládnout nejednu nástrahu u disertační práce či publikační činnosti. 

STUDENTI JSOU U NÁS NA PRVNÍM MÍSTĚ

Spokojení studenti jsou naší prioritou. Když nám naši absolventi zasílají po ukončení studia své reference, často nám vykouzlí úsměv na tváři. Jejich zpětná vazba je pro nás zásadní. Můžeme se díky tomu stále zlepšovat a pracovat na sobě i na dalším rozvoji LIGS University. 

Za dobu své existence u nás odpromovali absolventi ze 44 zemí světa a 4 kontinentů. A proč si vybrali právě studium na LIGS University? Nejčastěji uváděné důvody jsou právě tyto: 

  • moderní interaktivní online forma studia
  • volba specializace a volitelných předmětů
  • možnost si studium vyzkoušet
  • dlouholetá tradice
  • leader v oblasti online vzdělávání
  • mezinárodní tým lektorů
  • diplom z US university
  • možnost splácení studia
  • možnost přerušení či prodloužení studia
  • individuální přístup

CO SI PRO LIGS PŘEJEME DO BUDOUCNA

LIGS University a celý její tým má za sebou opravdu dlouhou cestu. Věříme, že se do budoucna budeme neustále rozrůstat. Právě v této chvíli usilovně pracujeme s celým týmem na nových specializacích, které budeme moci našim budoucím studentům nabídnout a věřte, že to bude stát opravdu za to!